Voeding

Er wordt dagelijks een verse, warme maaltijd klaargemaakt, aangepast aan de leeftijd van de kindjes bestaande uit:

  • aardappelen + groente + vlees
  • fruitpap voor de kleinsten en fruit in stukken voor de grotere kindjes
  • boterhammen + elke dag ander beleg
  • gedurende de hele dag water ter beschikking om te drinken

Er is geen kookplaat aanwezig. Alle warme maaltijden wordt bereid in een stomer. Omdat wij de maaltijd bereiden tijdens de opvanguren vinden wij dit veiligste manier om het eten te bereiden. Daarnaast is het ook gezonder.

Als u wilt dat uw kindje tijdens de opvanguren borstvoeding drinkt dan is dit geen enkel probleem. Er is een grote frigo aanwezig in de opvang waarin wij de borstvoeding kunnen bewaren. Wij vragen u wel om op elk flesje de naam van uw kindje te vermelden. Voor het opwarmen van de borstvoeding gebruiken wij een flessenwarmer.
Wij hanteren geen maximum leeftijd voor het geven van borstvoeding.

Heeft uw kindje een allergie? Geen probleem. In overleg met elkaar kunnen we kijken wat wij moeten aanpassen zodat uw kindje de juiste voedingsmiddelen krijgt. Alles is bespreekbaar.

Zoals u kunt lezen krijgen de kinderen tijdens de opvanguren geen voedingsmiddelen die suikers bevatten. Wij vinden dat wij niet het recht hebben om te bepalen wanneer uw kindje suikers krijgt. Wij streven ernaar om uw kindje zo gezond mogelijk te laten eten en drinken.

Tijdens verjaardagen mag er getrakteerd worden. De keus is aan de ouders wat de traktatie inhoud. Dit mag speelgoed zijn of iets eetbaars. Wij als verantwoordelijke beslissen of we de traktatie mee geven aan de kindjes of dat ze het tijdens de opvang mogen opeten. Dit ligt eraan wat voor product het is. Een product waar veel suikers of vetten inzitten, geven we mee naar huis. Dan is het de keus aan de ouders of zij het aan hun kindje geven of niet. Bestaat de traktatie uit gezonde producten zoals fruit, dan mogen de kindjes het tijdens de opvang opeten. 

Mochten wij op een warme zomerdag een keer een waterijsje met de kinderen willen eten, dan wordt u hiervan op voorhand schriftelijk op de hoogte gebracht. Wij vragen dan ook uw toestemming of uw kindje dit ijsje mag nuttigen.